nota bene
Lees voordat u zich aanmeldt deze informatie en voorwaarden over reserveren door. Lees verder>>
nieuws
Er is geen actueel nieuws.
contact
Vragen, opmerkingen of suggesties? Mail ons op info@leeftocht.nl.

ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is...

In de bijbel is een prachtig verhaal over de ziener Bileam en zijn ezelin (Numeri 22). De ziener kijkt en ziet niet wat zijn ezelin ziet. Blijkbaar is er een verschil tussen kijken en zien! Het vitale belang van zien is hoorbaar/voelbaar in onze taal. We spreken over iets doorzien, over uitzien en omzien naar, een leven voor je zien of geen uitkomst meer zien. Zien heeft als het ware met ons ´innerlijk oog´ te maken. Zo treffend verwoord door de schrijfster Anaïs Nin: “We zien de dingen niet zoals ze zijn. We zien de dingen zoals wij zijn.”

Zien: dat verlangen we ook in ons contact met anderen. We willen niet bekeken worden, maar gezien worden. En dat is waar we in deze retraite ruimte voor maken. Ruimte voor wat ons van binnenuit beweegt. Welke krachten, machten, illusies houden ons af van werkelijk zien? Maakt routine ons oog lui? Wat geeft ons ´nieuwe ogen´?

In stilte en in creatieve werkvormen diepen wij ons thema uit. Zoeken wij verbinding met ons hart en de (A)ander, vieren wij door hoogten en diepten het leven op weg naar Pasen.

Deze retraite voor vrouwen is onder leiding van: ds. Iris Hasselbach-Jongsma, ds. Margreet Eberwijn-Verveld, Marbo Hieminga

Datum: vrijdag 24 maart (17.00 uur) t/m zondag 26 maart (14.00 uur)
Locatie: Buitengoed Fredeshiem | 0521 – 53 51 00 | info@fredeshiem.nl
Opgave: Marije Koettnitz - Worst;  marijeworst@yahoo.nl
Kosten: €180,- p.p. (prijzen zijn voor volpension, inclusief linnenpakket en annuleringsverzekering) of €160,- p.p. bij gebruik van een 2 persoonkamers met 2 personen.

Mocht de prijs een bezwaar zijn, neem dan contact op met Marije Koettnitz-Worst: marijeworst@yahoo.nl / 0597-856220 / 06-15012674

Voor een printversie van dit artikel: klik hier


Terug naar de agenda